Hero Lab 4e

Herolab D&D 4e Development => Herolab 4e Development => Herolab 4e Bugs => Topic started by: the_dr_games on March 23, 2017, 11:37:14 AM

Title: No Class or Race options
Post by: the_dr_games on March 23, 2017, 11:37:14 AM
Hi!  I have HL 8.0e , and, at first it was completely bombing out for 4e based on "duplicate entries."  I cleared out and re-loaded the updates from this site, and eventually it comes up, but the race and class slots do not let me make entries.

What am I missing?

I looked through the forum and could not find anything.

Thank you for your help!

In service,

Rich
Title: Re: No Class or Race options
Post by: Charlie on March 23, 2017, 11:24:14 PM
Nothing like this happened on any of my machines. Are you sure you completely cleaned out the 4e files before you re-downloaded them?
Title: Re: No Class or Race options
Post by: rkjanik on June 06, 2017, 12:23:52 AM
I am having this same issue. HeroLab v8.1 - no race or class options,and they had worked prior. I'd love to refresh, btu I have no clue how to proceed.

I'll begin checking the forum here, but any pointers in the right direction (maybe a link to the forum post with the instructions) would be greatly appreciated!

Once I find those instructions, if available, I'll give it a go and report back results with more details should it remain a problem.

Thanks! ~Ron
Title: Re: No Class or Race options
Post by: rkjanik on June 06, 2017, 01:32:35 AM
OK then - this turned out to be a pretty easy fix.

The problem is a conflict between "things_adjustments.dat" and "things_adjustments.user" files. By removing the .dat version of this file, it removed the conflict errors and restored the class and race selection lists without removing the changes/updates made by the team. All seems to function well now. I even purged and reloaded the data files for good measure and all remained well.

Here's a step by step account of what I did:

There's also this - if you're getting this error, you're likely running into a loading error with two similar files:

If you're getting the "things_adjustments.*" conflict errors, having two of these files is what causes the conflict and prevents the race and class menus from loading. To correct this,  follow these instructions:
Now, just exit HeroLab, and reload it. The errors will vanish, and all the menus will once again work!

~Ron
Title: Re: No Class or Race options
Post by: rkjanik on June 06, 2017, 01:57:21 AM
OK - new wrinkle.

All the PH core classes aren't appearing in the classes list. I am not at all sure why. I checked the Sources list in the opening dialogue  and the Player's Handbook itself is NOT listed in the selections for sources! Every book under the sun is there, except the PH.

Any insights?